בשנים האחרונות נחקקו בישראל שורה ארוכה של חוקים, המיועדים לשפר את רמת הנגישות של בעלי מוגבלות לכלל השירותים החברתיים במדינת ישראל. שיפור נגישות זה נדרש על פי חוק בכל מקום ובכל סיטואציה, החל מאתר אינטרנט וכלה במבנים פיזיים. יחד עם זאת, החוקים הללו עדיין אינם מקיפים דיים ולכן אינם מחייבים למשל מבנים פרטיים ואינם מחייבים נגישות מלאה לכל סוגי המוגבלויות. בין שאתם רוצים לשפר את הנגישות במבנה שלכם לאור חובה החלה עליכם על פי חוק ובין ששיפור הנגישות היא בחירה מבורכת שלכם עצמכם, יועץ נגישות בטירה הוא איש המקצוע שאתם רוצים לידכם החל משלבי התכנון הראשוניים ועד לסיום העבודות הנדרשות ליצירת הנגישות.
מה זה בעצם נגישות?
נגישות הוא מונח שמתאר את היכולת ו/או הקלות של אדם הסובל ממגבלות פיזיות כלשהן, לגשת למבנים ולשירותים שונים הזמינים לציבור הרחב. כך למשל, מבנה שהכניסה אליו אפשרית אך ורק באמצעות טיפוס במדרגות ואין כל רמפה שמאפשרת גישה עם כיסא גלגלים, הוא מבנה שלוקה ברמת הנגישות שהוא מציע לבעלי מוגבלויות. מבנה שבו מותקנת מעלית שעל לחצניה לא קיים תיאור ברייל של מספר הקומה והתפקיד של כל כפתור, הוא מבנה שלוקה במידת הנגישות שהוא מציע לבעלי מוגבלויות. ליקויים אלה ברמת הנגישות קיימת גם בעולם הווירטואלי, כשכיום מחויבים כלל אתרי האינטרנט לשלב בתוכם אלמנטים שונים של נגישות כמו הגדלת טקסט לכבדי ראייה, או ליווי שמע לכבדי שמיעה וכן הלאה. בבחירת יועץ נגישות לטירה, חשוב לוודא שהיועץ הנבחר מתמחה בתחום הנגישות הרלוונטי לכם. מומחה נגישות באינטרנט לא יוכל לסייע לכם בדבר אם שיפור הנגישות שאתם רוצים לבצע הוא במרחב הפיזי ולהיפך.
מתי נדרש שירות של יועץ נגישות בטירה?
תחילה, מתי אתם נדרשים לשפר את הנגישות במבנה שלכם? ובכן, בישראל ישנה חקיקה המתייחסת למבני ציבור וחקיקה זו מחייבת את מנהלי המבנה ליצור נגישות מלאה לבעלי מוגבלויות שונות, לרבות כבדי ראיה, כבדי שמיעה, נכים על כיסא גלגלים וכן הלאה. למרבה הצער, חקיקה זו אינה מתייחסת לכלל המבנים ומגדירה את המבנים המחויבים ביצירת הנגישות הנדרשת, על פי מספר קריטריונים כמו סוג השירותים המסופקים במבנה, גודל המבנה, היקף התנועה במבנה וכן הלאה. יחד עם זאת, שיפור הנגישות בסיוע יועץ נגישות בטירה יכול להיות גם בעקבות יוזמה פרטית לחלוטין שלכם מתוך הבנה שבסביבתכם ישנם אנשים שבאמת זקוקים לנגישות הזאת על מנת לחיות את חייהם בצורה שהיא לכל הפחות סבירה.
בכל מקרה, בין שמדובר ביוזמה פרטית שלכם ובין שאתם מחויבים לנגישות על פי חוק, אתם רוצים לבצע את כל המהלך של שיפור הנגישות בליווי יועץ נגישות בטירה. יועץ זה מסייע לכם במספר היבטים: פעם אחת, מסייע לכם היועץ להבין בדיוק מהם השינויים המבניים שיש לעשות על מנת לשפר את הנגישות במבנה. פעם שניה, מסייע לכם היועץ להבין מהן האופציות שעומדות לרשותכם בכדי לבצע את השינויים הנדרשים, על פי פרמטרים שונים של עלות ותועלת. פעם שלישית, מסייע לכם יועץ נגישות בטירהלהבין האם ומהן החובות החלות עליכם על פי חוק בכל הקשור לנושא הנגישות וכיצד תוכלו להבטיח שהשינויים שתבצעו במבנה, יציבו אתכם במצב של עמידה מלאה בדרישות החוק. מעבר לכל אלה, יועץ נגישות הוא איש המקצוע שמלווה אתכם לכל אורך הדרך, מסייע לכם בשלב התכנון ובבניית מפרט השינויים המבניים שיש לבצע ובאישור הסופי של הנגישות במבנה לאחר סיום העבודות.
איך בוחרים יועץ נגישות בטירה?
ובכן, בחירת יועץ נגישות בטירה מבוצעת בדיוק כפי שאתם בוחרים כל נותן שירות אחר בכל תחום אחר. בהיבט זה, המלצות יכולות בהחלט לסייע לכם אך רצוי מאוד להיעזר גם בחוות דעת מקצועיות של אנשים בעלי מקצוע בענף הבניין כמו למשל מהנדסים, אדריכלים או קבלנים, שבמקרים רבים יכולים לתת לכם שמות ספציפיים של מומחים בתחום הנגישות. שנית, אתם רוצים לקבל מספר הצעות מחיר עבור שירותי הייעוץ ולבחור את ההצעה המתאימה לכם ביותר, גם בהיבט המחיר אבל גם בהיבט של היקף השירות, מידת הרצינות של איש המקצוע והאחריות הניתנת לכם על השירות. כמו כן, תיק עבודות קודמות יכול בהחלט לסייע לכם להבין מול מי אתם עומדים ולבצע את הבחירה הנכונה ביותר עבורכם.