אחת הבעיות הנפוצות איתה מתמודדים אנשים מבוגרים, ככל שחולפות השנים, היא בעיית שמיעה. מדובר על בעיה מאוד נפוצה אשר נובעת מסיבות שונות, בין אם זה בגלל תהליך הזדקנות טבעי, בין אם זה בגלל העובדה שבמשך שנים הם עבדו במקומות רועשים או בגלל שהם מתגוררים במקום בו יש הרבה מאוד רעשים אשר משפיעים עליהם כך או אחרת.
לצערנו, לא מעט אנשים מבוגרים מתקשים להשלים עם העובדה שהם צריכים להרכיב מכשירי שמיעה. חלקם מוותרים על האופציה הזאת בגלל תחושת בושה, חוסר יכולת להשלים עם מצבם החדש או מסיבות אחרות. יש גם מי שמוותר על האופציה מתוך חוסר מודעות, חוסר הבנה שהבעיה לא תיפתר אלא רק תחמיר וכן מתוך חשש שמכשיר השמיעה רק יקשה עליהם לתפקד ולא באמת יקל על חייהם.
מי שבכל זאת בוחר להשתמש במכשירי שמיעה, יכול למצוא קטלוג של מכשירים מסוגים שונים. חשוב להבהיר, מכשיר שמיעה הוא אמצעי חיוני לקיום שגרת חיים תקינה. בעיות שמיעה, בדרך כלל, בוודאי אצל אנשים מבוגרים, לא משתפרות. להיפך, המצב רק יכול להתדרדר. מכשיר שמיעה יכול להקל במידה ניכרת על איכות החיים במובנים רבים.
מעבר לכך שהוא מאפשר לאנשים מבוגרים לשמוע קולות וצלילים בצורה ברורה, הרי שבזכות המכשיר הם יכולים להיות מעורבים בשיחות, הם יכולים להקשיב ולשמוע את ילדיהם או נכדיהם, הם יכולים לדבר בצורה הרבה יותר ברורה ורגועה, קל להם יותר להבין אחרים ולאחרים קל יותר להבין אותם.
כיצד בוחרים אם יש צורך במכשיר ובאיזה מכשיר?
לא כל אדם מבוגר זקוק למכשיר שמיעה. על מנת לדעת האם יש צורך, צריך לבצע בדיקת טימפנומטריה. זו בדיקת היענות אקוסטית אשר מטרתה לבחון את הלחץ שנוצר על עור התוף. זו אחת הבדיקות האיכותיות והחשובות ביותר לאבחון הצורך במכשיר שמיעה ובאיזה סוג של מכשיר נכון להשתמש.
בדיקת טימפנומטריה נהוג לבצע במכוני שמיעה, לפני שמחליטים איזה מכשיר שמיעה יש להתאים ללקוח או ללקוחה, אשר מגיעים למכון במטרה לרכוש מכשיר שמיעה. הבדיקה עוזרת לבדוק את יכולת השמיעה וכאמור, לוודא איזה מכשיר יכול לענות על הצרכים שלהם ולעזור להם להקל עליהם בהתמודדות עם הבעיה איתה הם מתמודדים.
אילו מכשירי שמיעה יכולים להתאים לכם?
כאמור, אפשר למצוא דוגמאות שונים של מכשירי שמיעה למבוגרים. מדובר על מכשירים שבנויים בצורות שונות. החל ממכשירים אשר ניתן להרכיב בתוך האוזן וכלה בכאלה שמרכיבים אותם מחוץ לאוזן, מאחוריה. מעבר לשאלת המבנה, הרי שאפשר למצוא סוגים שונים גם בהקשר אופי השימוש, יכולת השליטה על גובה הדציבלים ועוד.
חשוב להדגיש, שני המכשירים טובים ואיכותיים, בין אם בוחרים להשתמש במכשירי שמיעה בתוך האוזן או מחוצה לה. בשני המקרים גם, ניתן להסתיר היטב את העובדה שמשתמשים במכשיר שמיעה, שכן, לא מדובר בדבר בולט מדי ולא כל אחד יכול לראות שהמכשיר נמצא שם.
אז כיצד בוחרים את המכשיר הרלוונטי? ראשית, על פי מצב השמיעה, בהתאם לכך, יכול הצוות במכון השמיעה להמליץ על סוג כזה או אחר של מכשיר שישפר את המצב הקיים. שנית, על פי מבנה האוזן והאופן שיהיה ניתן לתפוס את המכשיר בצורה טובה מבלי שייגרם לו נזק או מבלי שתורגש אי נוחות.
שלישית, יש לבחון את איכות המכשיר ועד כמה יהיה ניתן לשלוט בו, בין אם זה תוך כדי תנועה ובין אם זה בצורות אחרות. יש חשיבות לשליטה על המכשיר על מנת להקפיד ולהשתמש בו בצורה נוחה ואפקטיבית לאורך זמן.